black teeth horse
black teeth horse

El cavall de dents negres

1

En una euga de 7 anys d’edat s’aprecia una coloració negra uniforme en totes les peces dentàries. El propietari explicava que l’animal s’havia alimentat amb albergínies ad libitum. (més…)

SESC-022-14 (cuadrada)
SESC-022-14 (cuadrada)

Vigilància de tuberculosi als escorxadors

2

La Tuberculosi és una zoonosi causada per bacteris del complex Mycobacterium tuberculosis. A Catalunya, en els darrers 5 anys, els casos de tuberculosi en l’espècie bovina han disminuït força degut al programa que s’està duent a terme per eradicar aquesta malaltia. (més…)

SESC-025-14 (quadrada)
SESC-025-14 (quadrada)

Àrees pàl·lides als músculs d’una vedella

0

En una canal d’una vedella creuada d’onze mesos d’edat s’aprecien àrees de musculatura amb un canvi de coloració cap a tonalitats més pàl·lides i blanquinoses. (més…)

Cysticercosis rabbit liver
Cysticercosis rabbit liver

Fetges de conill amb taques blanques

1

En un lot de 250 conills s’aprecien, en dos fetges, taques blanquinoses de 0’2 a 0’3 cm de diàmetre, a la superfície capsular, principalment a la cara diafragmàtica. Aquestes lesions no profunditzen en el parènquima.
(més…)

Granulomes pulmons
Granulomes pulmons

Pneumònia granulomatosa (de causa desconeguda) en un porc

7

En una canal d’una truja de 2 anys d’edat s’aprecien múltiples masses blanquinoses arrodonides en el pulmó que presenten una distribució multifocal i generalitzada. El diàmetre de les masses és variable des de 4 mm fins a 15 cm. Al tall presenten una coloració blanquinosa. (més…)

Dermatitis papiloma
Dermatitis papiloma

Múltiples lesions en un pollastre de pagès

0

Pollastre de pagès, amb criança ecològica, que presenta caquèxia, inflamació a nivell de les articulacions tarsals, crostes a la cresta i dermatitis, sobre tot a la zona dorsal. (més…)

Urinary bladder serositis
Urinary bladder serositis

Massa verdosa a la bufeta urinària d’una canal de porc

0

En una truja de 3 anys s’aprecia un marcat engruiximent de la paret de la bufeta urinària que presenta una massa de coloració verdosa. (més…)

SESC-082-13 (quadrada)
SESC-082-13 (quadrada)

Lesions al cor i al fetge d’un vedell

1

En un vedell de raça frisona, mascle, d’un any d’edat es va observar la presència d’abundant exsudat vermellós a nivell del sac pericardíac. El fetge també presentava lesions: estava pàl·lid i amb un marcat patró lobel·lar. (més…)

sesc-121-13_(quadrada)
sesc-121-13_(quadrada)

Quin és el teu diagnòsitc!? (12)

1

Al final de l’entrada podeu votar pel diagnòstic que cregueu més encertat! (més…)

SESC-136-13(quadrada)
SESC-136-13(quadrada)

El curiós cas del porc vermell

10

Una canal de truja de 2 anys de raça mixta presenta un envermelliment generalitzat de la pell, en algun limofonode s’observa un lleu envermelliment de l’escorça.
(més…)

Go to Top