Viatja del laboratori a la granja

El CReSA ha rebut una subvenció de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) per a finançar el projecte “Viatja del laboratori a la granja”, una web que permetrà als ciutadans conèixer millor les malalties dels animals a les granges i com els científics investiguen en els seus laboratoris noves fórmules per a solucionar aquests problemes.

Vaques boges, grip aviària, llengua blava, salmonel·losis, pesta porcina… La investigació en l’àmbit de la sanitat animal té una repercussió notable en la vida quotidiana dels ciutadans.

El projecte “Viatja del laboratori a la granja” és un projecte de difusió de la ciència dirigit al públic general i basat en el desenvolupament de continguts multimèdia per a potenciar el coneixement en l’àmbit de la ciència, la investigació i la sanitat animal. Es mostrarà de forma amena i dinàmica com la investigació realitzada pels científics en els laboratoris té una repercussió en la vida i salut dels animals, en la producció d’aliments derivats d’animals, segurs i de qualitat i, en conseqüència, en la salut i benestar del consumidor final.

La web, coordinada per l’equip de treball del CReSA, destacarà pel seu atractiu visual i per la qualitat i claredat dels seus continguts. Oferirà continguts divulgatius en un to simpàtic i a la vegada rigorós, sobre els diferents aspectes relacionats amb les malalties animals amb notable impacte social i sanitari (mal de les vaques boges, grip aviària, llengua blava, salmonel·losis, etc…). Els usuaris podran saber què és cada una d’aquestes malalties, quins símptomes mostren els animals afectats, i com es fa el diagnòstic, tractament i prevenció d’aquestes malalties.

Tanmateix, es mostrarà com actuen els científics i veterinaris del CReSA en cada un d’aquests punts per poder solucionar aquests problemes i millorar la salut dels animals.

Aquesta acció pretén apropar la ciència als ciutadans, millorant el coneixement en relació a aspectes relacionades amb la investigació i la ciència animal, servir com a material de recolzament al professorat d’ensenyament secundari i contribuir a incrementar el interès per la ciència entre els nostres estudiants.

Les sol·licituds presentades han estat avaluades per una Comissió d’Avaluació formada per: Sra. Eulalia Pérez, Sra. Almudena del Rosal, Sra Amparo Gómez, Sr. Manuel Seara, Sr. Mariano Esteban, Sra. Pilar Perla, Sra. Ana Romero, Sr. Antonio Marín, Sr. Gregorio García, Sr. Javier Echeverría, Sr. Pedro Gómez, Sra. Paloma Alcalá, que s’ha basat en l’aplicació dels principis d’objectivitat, transparència i confidencialitat, assegurant, així, la igualtat en el tractament de les propostes i la imparcialitat al enjudiciar la qualitat de les mateixes.

A la convocatòria del darrer any, que va coincidir amb l’Any de la Ciència, el CReSA també va obtenir una subvenció de la FECYT per a realitzar l’activitat “Apropa’t a la ciència veterinària al CReSA”.

Per a contactar amb la responsable del projecte al CReSA:

Dra. Elisabet Rodríguez
Responsable de Comunicació (CReSA)
Correu electrònic: elisabet.rodriguez@cresa.uab.cat
Telèfon: +34 93 581 45 64
Fax: +34 93 581 44 90
Edifici CReSA. Campus UAB
08193 Bellaterra (Barcelona) España

T’interessa patrocinar aquesta nova pàgina web? Contacta amb comunicacio@cresa.uab.cat

Per veure les activitats subvencionades per la FECYT en anys anteriors (2007):

Per saber-ne sobre la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnòloga (FECYT): www.fecyt.es

 

¡Recomana aquesta pàgina!: